	Determining Time Using Rounding Name:		
Dete		Answers	
In	 6:25 + 1 hour and 55 minutes When adding or subtracting time, it is often easier to round to the next hour first. a the example above we can round 1 hour and 55 minutes up to 2 hours (5 minutes more). 6:25 + 2 hours = 8:25 8:25 - 5 Minutes = 8:20 And now we know the elapsed time! 	Ex. 1. 2. 3.	9:45
1) 2)	7:50 + 1 hour and 55 minutes = 9:45 7:05 + 1 hour and 50 minutes = 7:10 + 3 hours and 50 minutes =	4. 5. 6.	
 3) 4) 5) 6) 	4:00 + 3 hours and 55 minutes = 4:15 + 1 hour and 50 minutes = 2:30 + 3 hours and 50 minutes = 4:40 + 3 hours and 50 minutes =	7. 8.	
7) 8) 9)	3:05 + 3 hours and 55 minutes = 6:05 + 1 hour and 55 minutes = 1:05 + 2 hours and 50 minutes =	 9. 10. 11. 	
11) 12)	1:00 + 1 hour and 50 minutes = 4:45 - 1 hour and 50 minutes = 9:35 - 3 hours and 50 minutes =	12. 13.	
14) 15)	5:00 - 1 hour and 55 minutes = 9:10 - 1 hour and 55 minutes = 5:30 - 3 hours and 55 minutes = 5:40 - 2 hours and 55 minutes	14.15.16.	
17) 18)	5:40 - 3 hours and 55 minutes = 4:05 - 2 hours and 50 minutes = 9:45 - 1 hour and 55 minutes = 9:35 - 1 hour and 55 minutes =	17. 18. 19.	
	$3:10 - 1 \text{ hour and } 50 \text{ minutes} = \frac{1-10 95 90 85 80}{11-20 45 40 35 30}$ www.CommonCoreSheets.com	20. 75	70 65 60 55 50 20 15 10 5 0

	Determining	Гime Using R	Rounding Name	Answ	er Key			
Deter	Determine the answer by using rounding strategies. Answers							
	6:25 + 1 hour and 55 minutes	When r	counded to 2 hours, we can easily that $6:25 + 2$ hours is $8:25$.	ly see Ex.	9:45			
	When adding or subtracting time, it is easier to round to the next hour firs	st. must take away 5 minutes.		we 1.	8:55			
	the example above we can round 1 ho 55 minutes up to 2 hours (5 minutes m			2.	11:00			
	6:25 + 2 hours = $8:25$	And	8:25 - 5 Minutes = 8:20 d now we know the elapsed time	e! 3.	7:55			
Ex)	7:50 + 1 hour and 55 minutes =	9:45		4.	6:05			
1)	7:05 + 1 hour and 50 minutes =	8:55		5.	6:20			
2)	7:10 + 3 hours and 50 minutes =	11:00	-		8:30			
3)	4:00 + 3 hours and 55 minutes =	7:55	-	6.				
4)	4:15 + 1 hour and 50 minutes =	6:05		7.	7:00			
5)	2:30 + 3 hours and 50 minutes =	6:20	-	8.	8:00			
6)	4:40 + 3 hours and 50 minutes =	8:30	-	9.	3:55			
7) 8)	3:05 + 3 hours and 55 minutes =	7:00	-	10.	2:50			
8) 9)	6:05 + 1 hour and 55 minutes =	8:00			2:55			
9) 10)	1:05 + 2 hours and 50 minutes = 1:00 + 1 hour and 50 minutes =	3:55	-	11.				
11)	4:45 - 1 hour and 50 minutes =	2:55		12.	5:45			
12)	9:35 - 3 hours and 50 minutes $=$	5:45		13.	3:05			
	5:00 - 1 hour and 55 minutes =	3:05	-	14.	7:15			
14)	9:10 - 1 hour and 55 minutes =	7:15		15.	1:35			
15)	5:30 - 3 hours and 55 minutes =	1:35	_		1:45			
16)	5:40 - 3 hours and 55 minutes =	1:45	-	16.				
17)	4:05 - 2 hours and 50 minutes =	1:15	-	17.	1:15			
18)	9:45 - 1 hour and 55 minutes =	7:50		18.	7:50			
19)	9:35 - 1 hour and 55 minutes =	7:40		19.	7:40			
20)	3:10 - 1 hour and 50 minutes =	1:20		20.	1:20			
	Math www.CommonCoreS	sheets.com	1-10 95 9 11-20 45 4	0 85 80 75	70 65 60 55 50 20 15 10 5 0			